Mobil frisør i Corona krisen

Mobil frisør i Corona krisen

  • Post Category:Corona

Corona tiltag og værnemidler jeg arbejder med !

Jeg vil hermed fortælle om, hvordan jeg arbejder, som mobil frisør i vores Corona tid samt dele mine tanker om, hvad jeg tænkte, da Verden lukkede ned.

Da Danmark blev lukket ned d. 13. marts 2020 kom det, som et chok trods, at vi jo var begyndt, at læse om Corona virussen, som var i udlandet, men som vi Danskere ofte har sagt tidligere til hinanden, “det kommer ikke til Danmark”, men det kom og kun med få timers varsel, blev landet lukket ned.

Jeg tænkte, “så er min tid, som mobil frisør slut” efter jeg igennem de sidste 10 år i Aalborg området har arbejdet et stabilt kundekreds op og er bl.a. tilknyttet en del Plejehjem, som fast frisør og dette gav hovedbrud.

Hvordan skulle jeg igen kunne arbejde som mobil frisør?

Da jeg har en uddannelse indenfor omsorgs sektoren og har en del erfaringer indenfor området og ligeledes i forvejen inden Corona krisen, arbejdet med ekstra hygiejne pga. at jeg kommer i en del private hjem og ligeledes på en del forskellige Institutioner samt Plejehjem, har det ikke været det, der var mine bekymringer, men hvordan jeg skulle kunne forholde mig til, at holde afstand og ligeledes komme tæt på, som en klipning jo siger sig selv, at der er tæt kontakt med kunden !

Det blev lidt af en udfordring, at klare tankerne og IKKE, at gå i panik.

Derudover, at klare de henvendelser fra personer, som ønskede, at jeg kom med min saks og kam, som jeg ikke kendte og slet ikke var i min kundekatotek, som faste kunder.

Jeg var og er stadigvæk meget uforstående overfor og en del rystet over, at der var personer, der ikke havde forstået alvoren i det hele ! og ville invitere en hel fremmed person indenfor i deres hjem ! trods forbud, trods nedlukning, trods det hele !

De Corona tiltag jeg arbejder med !

Jeg er en person, der går meget op i, at overholde de tiltag og ligeledes samtidig kan udføre mit arbejde på et tilfredsstillende måde, så udfaldet bliver et godt resultat og god og tryg oplevelse for mine kunder, samtidigt med, at jeg ikke er gået i kompromis med min egen faglige stolthed, som uddannet frisør igennem godt 40 år.

Først og fremmest efter åbning af de libirale erhverv

Som det første efter åbning af de libirale erhverv :

Kontakt til lægen via e konsultation, så jeg kunne få en henvisning til Corona test, da det på dette tidspunkt ikke var åbnet op for alle, at blive testet.

Da jeg havde valgt, at gå i frivillig hjemmekarantæne, mere eller mindre i de 5 – 6 uger, hvor der var lukket for de libirale erhverv, var der ikke den store sansynlighed for, at jeg havde tildraget mig virussen, men for en ekstra sikkerhedsforanstaltning, så jeg kunne begynde, at få adgang til mine kunder igen på forsvarlig vis.

Et ekstra tiltag jeg følte, der var behov for, så jeg kunne bevæge mig ude i samfundet på forsvarlig vis.

Derudover, arbejder jeg med ansigsvisir, da jeg på denne måde, kan arbejde på betryggende måde, både overfor mig selv og mine kunder, som er i risiko gruppen og derved minimere risikoen for smitte.

Klippekapper, bliver IKKE genbrugt fra kunde til kunde, før de har været vasket med min. 60 graders varmt vand i vaskemaskine.

AFSPRINTNING AF ALT, fra hænder til værktøj, sakse, kamme m.v. imellem HVERT kundebesøg, uanset på Plejehjem eller private hjem.

Ligeledes bliver mit eget tøj vasket med min. 60 grader og skiftetøj med, hvis nødvendigt !

Bruger ALDRIG det samme tøj ved arbejde og privat !

OG SOM EN SELFØLGE, OFTE HÅNDVASK MED SÆBE !

Tiltag der virker og giver tryghed !

Intet er selvfølgelig 100 procent sikker med Corona virussen omkring os, men med de ovennævnte beskrevne tiltag og værnemidler jeg arbejder med, kan jeg efter jeg igen startede d. 21. april 2020 (dagen efter åbning af de libirale erhverv) og i skrivne stund d. 27. juni 2020 – knap 10 uger) – stadigvæk blive testet negativ, trods, at jeg ikke kan holde afstand, som Mobil Frisør.

Før tiden med Corona, var det naturlig for mig, at starte og afslutte et besøg med, at give hånd, da alt andet i min verden ville være uhøftligt, men i dag, giver jeg ikke hånd.

Kontanter modtages kun i et lukket kurvert eller pose, som aftalt beløb på forhånd, da jeg ikke kører med vekselpenge for et endnu yderligere tiltag for, at minimere smitte, fra hjem til hjem.

Dette er der helt klart en meget stor forståelse for og stor Tak til alle jer dejlige kunder og pårørende samt plejepersonale, som jeg har et godt samarbejde med !

Vi må passe på os selv og derved hinanden, men har med dette forsøgt, at berette/ fortælle om, hvordan jeg kom videre og på hvilke vilkår jeg har valgt, at arbejde under og hvilke værnemidler jeg arbejder med for, at kunne arbejde, som mobil frisør på forsvarlig vis og gøre mit besøg til en god og tryg oplevelse i disse Corona tider.